BRAINS

 Last van een zwangerschapsbrein? Ik heb BRAINS voor jou!

Tijdens je zwangerschap en baring worden er verschillende onderzoeken aangeboden, zoals een suikertest, een (groei)echo, een inwendig onderzoek, een bloedtest. Soms lijkt het alsof dat ‘moet’, maar je mag áltijd kiezen of je iets wel of niet wilt.

Maar hoe weet je nu wat je wilt? De vragen van BRAINS kunnen je helpen om een keuze te maken. We hebben BRAINS in twee varianten voor je: een mooie, gratis BRAINS-kaart die je meteen op je scherm hebt óf een fysieke kaart, die de dames van Atelier Mayura speciaal voor ons ontworpen hebben. Die laatste ploft in A5-formaat en op duurzam papier voor minder dan twee tientjes op je deurmat en bestel je op ateliermayura.nl.

5B51BB73-78B6-454D-946A-7155FAF7FDAE

Download hier jouw BRAINS 😉

Vul hieronder het formulier in en ontvang deze BRAINS met prachtige afbeeldingen meteen in je inbox!

Als je je e-mailadres invult, ontvang je vanaf nu ook de leuke nieuwsbrief van Vraag de Vroedvrouw. Geen paniek; je kan je er gewoon voor uitschrijven!

Download gratis BRAINS

Beslissen met BRAINS

  • Beweegredenen: Wat zijn de voordelen? Wat hopen we te bereiken?

 

  • Risico's: Wat zijn de risico's? Wat kunnen de gevolgen zijn? Zijn er meer interventies nodig?

 

  • Alternatief: Zijn er alternatieve mogelijkheden, heb ik nog andere opties?

 

  • Intuïtie: Wat zegt mijn intuïtie? Wat zou ik het liefste willen? Heb ik nog meer informatie nodig of een second opinion?

 

  • Niets doen: Wat gebeurt er als we (nu) niets doen, als we afwachten?

 

  • Stilstaan: Neem even tijd en ruimte om de informatie te laten landen, waarin je met je partner of iemand anders erover kunt praten. Soms een paar minuten, soms een paar dagen.

Wie ben ik?

Ik ben Margot van Dijk, vroedvrouw en oprichter van Vraag de Vroedvrouw®.

Vraag de Vroedvrouw® is begonnen op Instagram waar ik als @vroedvrouwmargot elke maandag vragen van zwangeren, ouders, zorgverleners en andere geboortewerkers beantwoord.

Daarnaast miste ik een plek waar echt volledige informatie gedeeld wordt, in het Nederlands en gericht op de Nederlandse situatie. Dus zo ontstond deze website! De kennis die ik daar deel, draagt bij aan het versterken van autonome keuzes door zwangeren en ik moedig zorgverleners en geboortewerkers aan om hun kennis uit te breiden en te reflecteren op hun werk.

Dus nu duik ik (en mijn team) met liefde (en bloed, zweet en tranen) in al het wetenschappelijke onderzoek over elk verloskundig onderwerp, zodat jij dat niet meer hoeft te doen.

Margot