Welkom zwangere (to be)

Welkom bij Vraag de Vroedvrouw!

Je bent hier op de juiste plek als:

 • je op zoek bent naar goed onderbouwde verloskundige kennis
 • zodat je je eigen keuzes kunt maken én hierover een gelijkwaardig gesprek met je zorgverlener kunt voeren.
One-size-fits-all bestaat niet.
De kennis die je hier opdoet helpt je bij het kiezen van de juiste zorg voor jou.
 
Je leest overal ‘zwangere’ maar uiteraard ben je ook welkom als partner of als je nog niet zwanger bent!
Zwanger Kinderwens Vraag de Vroedvrouw Margot van Dijk

Lidmaatschap

Vraag de Vroedvrouw Kennisbank
24 per maand
 • Toegang tot ruim 40 artikelen met wetenschappelijke onderbouwing
 • Toegang tot 7 webinars voor zwangeren
 • Maandelijks live vragen(v)uur met Margot
 • Artikelen en masterclasses specifiek voor zorgverleners

Waarom je eigen keuzes maken?

Jij kent jezelf het best.

Een zorgverlener heeft ervaring en kennis, maar jouw ervaring en kennis over jezelf is minstens zo waardevol.

In de huidige geboortezorg staan vaak de richtlijnen centraal. Die zijn heus niet ‘slecht’, maar houden geen rekening met jou als individu.

Ik leg je uit waaróm de richtlijnen zijn zoals ze zijn, wat de onderbouwing is én ik reik je andere opties aan. De wetenschappelijk onderbouwde kennis van Vraag de Vroedvrouw kan je helpen bij:

 • de regie hebben en houden wanneer medische interventies worden aangeboden
 • een goed gesprek met je zorgverlener over welke zorg het best bij je past
 • een positieve bevalervaring ook als het anders gaat
 • het maken van keuzes 
  • als je door de bomen het bos niet meer ziet
  • als je twijfelt of de richtlijn bij je past
  • of als je het anders wilt dan je eerdere bevalervaring 

Wat houdt een lidmaatschap op Vraag de Vroedvrouw in?

Alle kennis die ik deel bij Vraag de Vroedvrouw is erop gericht om een verloskundig onderwerp van alle kanten te bekijken.

Ik geef je geen advies, maar wel de kennis om je keuzes te kunnen maken.

De kennis reik ik je aan in 3 vormen: uitgebreide artikelen, webinars en maandelijks een live vragen(v)uur.

Doula geboorte skin to skin
www.naomivonk.com

Ik heb een aantal webinars voor je opgenomen:

 • Fysiologie van geboorte is de basis van alles wat er gebeurt tijdens de baring.
 • Niet-vorderende baring gaat in op: hoe lang ‘mag’ een baring duren? Wat is normaal en wat niet? En wat kun je doen als je ontsluiting of persfase niet vordert?
 • De (te?) grote baby: inleiden yay of nee? Hierin neem ik je mee wat een grote baby is, wat het mogelijke probleem is en of inleiden de oplossing is.
 • Fluxus in anamnese: heb je eerder een fluxus (meer dan 1 liter bloedverlies) gehad? In dit webinar neem ik je mee in waar je aan kunt denken in je voorbereiding op een volgende bevalling.
 • Andere experts hebben ook webinars opgenomen: Hechting (tussen ouder en kind), Korte tongriem, Trauma bij de baby, perinatale OCD.
 • Er komen steeds nieuwe webinars bij!

Op dit moment staan er een heleboel uitgebreide artikelen op onze Kennisbank waarin we richtlijnen en wetenschappelijke onderzoeken voor je uitpluizen en uitleggen. Elke maand komen daar nieuwe artikelen bij. 

Elke maand is er een live sessie via Zoom met Vroedvrouw Margot, waar je je vragen kunt stellen. Het liefst al vooraf, zodat Margot er vast even in kan duiken, maar je bent ook welkom om tijdens de sessie je vragen te stellen. Misschien snap je iets niet uit een artikel of webinar of misschien wil je iets weten voor je eigen situatie: alle vragen zijn welkom! Je krijgt automatisch een uitnodiging per mail als je lid bent. De sessies worden niet opgenomen om het veilig te houden.

Alhoewel je hier een heleboel informatie kunt vinden die je zéker helpt bij het voorbereiden op je bevalling en kraamtijd, wil ik nog even benadrukken dat een lidmaatschap op Vraag de Vroedvrouw géén zwangerschapscursus is.

Dikke zwangere vrouw

Meer dan

0

zwangeren kozen voor Vraag de Vroedvrouw

5/5

Wat zeggen anderen over Vraag de Vroedvrouw?

Annelijn
Lees verder
Ik heb het webinar zojuist even afgekeken en ik wil Margot echt enorm bedanken! Wat een waardevolle informatie zeg! Dit is mijn tweede zwangerschap en ik heb me de vorige keer enorm verdiept in de bevalling (en dit keer een beetje haha). Maar dit webinar bevatte toch nog heel veel info die ik niet uit cursussen/boeken/podcasts heb gehaald! Ook de vibe waarmee Margot alles vertelt is heel fijn om naar te luisteren. Ben enorm dankbaar dat ik dit toch nog heb kunnen kijken voorafgaand aan mijn tweede bevalling. Bedankt!
Anoniem
Lees verder
Ik zit met heel veel plezier te kijken, en met een lamme hand van alle aantekeningen die ik maak, die ik wil en kan gebruiken. Onwijs bedankt voor deze verdieping!
Anoniem
Lees verder
Net bevallen van ons derde kindje en ik heb heel veel aan je goed onderbouwde artikelen gehad! Voor derde keer thuis bevallen (ditmaal in bad) zonder medische interventies. Daarnaast voelde ik me ook goed voorbereid, mochten we toch in het ziekenhuis zijn geëindigd.
Anoniem
Lees verder
Een vriendin (verloskundige) tipte mij over je pagina. Je item over dik en zwanger (zelf bmi van 36) heeft me enorm geholpen me in de stof te verdiepen, de positie van de verloskundige te begrijpen en mijn rechten helder te krijgen. Hierdoor sta ik nu veel krachtiger in het gesprek met mijn verloskundige, die zich nu zelf gaat verdiepen in het onderwerp. Zo komen we allemaal verder. Bedankt hiervoor!
Anoniem
Lees verder
Dit webinar heeft me zoooo geholpen tijdens de bevalling. Elke fase heb ik zo bewust beleefd doordat ik die fases op een fysiologische manier kon zien en niet alleen emotioneel. Heb hem twee gekeken. Zonder en daarna met man!
Anoniem
Lees verder
Margot, je geeft mij zoveel rust en fijne informatie.
Anoniem
Lees verder
Vraagdevroedvrouw is voor mij dan echt dé plek om iets echt eigen te maken en dan ook alle mogelijke relevante informatie hebben waardoor ik het veel makkelijker vind om beslissingen te nemen. Echt, hats off Margot, want ik vind het zo’n mooie toevoeging aan deze (tweede) zwangerschap!! Super veel dank en waardering dat je de tijd een moeite neemt om je visie tot leven te brengen 💛🙌🏼
Vorige
Volgende

De visie van Vraag de Vroedvrouw

Video afspelen
"Wow wat een geweldige informatiebron. Hierdoor voelde ik me echt gesteund in het kiezen wat ik zelf wilde tijdens mijn tweede bevalling. Ik heb je website aan alle (nog niet) zwangeren in mijn omgeving aangeraden. Alle zwangeren van Nederland zouden toegang moeten hebben tot deze informatie. Ga zo door!"
Vraag de Vroedvrouw logo
Laura
Zwangere

Lidmaatschap

Vraag de Vroedvrouw Kennisbank
24 per maand
 • Toegang tot ruim 40 artikelen met wetenschappelijke onderbouwing
 • Toegang tot 7 webinars voor zwangeren
 • Maandelijks live vragen(v)uur met Margot
 • Artikelen en masterclasses specifiek voor zorgverleners

Ontmoet het team

Wie is Margot? En wie is nog meer allemaal betrokken bij Vraag de Vroedvrouw?

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Kijk of deze hier tussen staat. Zo niet, neem gerust contact met ons op.