Welkom zwangere (to be)

Ik heb één grote wens voor jou: dat je tijdens je zwangerschap, baring en kraamtijd echt je eigen keuzes maakt en daarmee je eigen pad bewandelt. Deze periode van je leven is bij uitstek een tijd om het heft zelf in handen te nemen.

Er is zoveel mogelijk! Ik laat je hier bij Vraag de Vroedvrouw alle mogelijkheden zien. Ik leg je uit hoe de geboortezorg in elkaar steekt, waarom richtlijnen er zijn, wat er daarnaast nog meer mogelijk is en er is ruimte voor al je vragen. Niks is te gek.

Je vindt hier bij Vraag de Vroedvrouw wetenschappelijk onderbouwde verloskundige kennis in begrijpelijke taal, in de vorm van artikelen, webinars en het maandelijkse vragen(v)uur. Deze kennis is de basis voor jou om je eigen keuzes te maken en hierover in gesprek te gaan met je zorgverlener. We schrijven overal ‘zwangere’ maar uiteraard ben je ook welkom als partner of als je nog niet zwanger bent!

Ik wens je niet alleen een krachtige start van het ouderschap, maar ook veel plezier op je eigen pad!

Je bent geen one size fits all.
De kennis die je opdoet bij Vraag de Vroedvrouw opdoet helpt je bij met maken van je eigen keuzes.

Gratis rondneuzen

Alle samenvattingen + 2 artikelen + 2 masterclasses
Gratis 1 maand
 • Toegang tot (bijna) alle samenvattingen van de artikelen
 • Toegang tot het volledige artikel Serotiniteit
 • Toegang tot het webinar Fysiologie van geboorte
 • Toegang tot alle artikelen met wetenschappelijke onderbouwing
 • Toegang tot alle webinars (zoals Niet-vorderende baring)
 • Maandelijks live vragen(v)uur met Margot

Lidmaatschap

Vraag de Vroedvrouw Kennisbank
19 per maand
 • Toegang tot (bijna) alle artikelen met wetenschappelijke onderbouwing
 • Toegang tot alle webinars voor zwangeren
 • Maandelijks live vragen(v)uur met Margot
 • Artikelen specifiek voor geboortewerkers
 • Masterclasses voor geboortewerkers
 • Maandelijks live vragen(v)uur voor geboortewerkers
Favoriet
5/5

Wat zeggen anderen over Vraag de Vroedvrouw?

Annelijn
Lees verder
Ik heb het webinar zojuist even afgekeken en ik wil Margot echt enorm bedanken! Wat een waardevolle informatie zeg! Dit is mijn tweede zwangerschap en ik heb me de vorige keer enorm verdiept in de bevalling (en dit keer een beetje haha). Maar dit webinar bevatte toch nog heel veel info die ik niet uit cursussen/boeken/podcasts heb gehaald! Ook de vibe waarmee Margot alles vertelt is heel fijn om naar te luisteren. Ben enorm dankbaar dat ik dit toch nog heb kunnen kijken voorafgaand aan mijn tweede bevalling. Bedankt!
Anoniem
Lees verder
Ik zit met heel veel plezier te kijken, en met een lamme hand van alle aantekeningen die ik maak, die ik wil en kan gebruiken. Onwijs bedankt voor deze verdieping!
Anoniem
Lees verder
Net bevallen van ons derde kindjes en ik heb heel veel aan je goed onderbouwde artikelen gehad! Voor derde keer thuis bevallen (ditmaal in bad) zonder medische interventies. Daarnaast voelde ik me ook goed voorbereid mochten we toch in het ziekenhuis zijn geëindigd.
Anoniem
Lees verder
Een vriendin (verloskundige) tipte mij over je pagina. Je item over dik en zwanger (zelf bmi van 36) heeft me enorm geholpen me in de stof te verdiepen, de positie van de verloskundige te begrijpen en mijn rechten helder te krijgen. Hierdoor sta ik nu veel krachtiger in het gesprek met mijn verloskundige, die zich nu zelf gaat verdiepen in het onderwerp. Zo komen we allemaal verder. Bedankt hiervoor!
Anoniem
Lees verder
Dit webinar heeft me zoooo geholpen tijdens de bevalling. Elke fase heb ik zo bewust geleefd doordat ik die fases op een fysiologische manier kon zien en niet alleen emotioneel. Heb hem twee gekeken. Zonder en daarna met man!
Anoniem
Lees verder
Margot, je geeft mij zoveel rust en fijne informatie.
Anoniem
Lees verder
Vraagdevroedvrouw is voor mij dan echt dé plek om iets echt eigen te maken en dan ook alle mogelijke relevante informatie hebben waardoor ik het veel makkelijker vind om beslissingen te nemen. Echt, hats off Margot, want ik vind het zo’n mooie toevoeging aan deze (tweede) zwangerschap!! Super veel dank en waardering dat je de tijd een moeite neemt om je visie tot leven te brengen 💛🙌🏼
Previous
Next

Wat houdt een lidmaatschap op Vraag de Vroedvrouw in?

Ik heb een aantal webinars voor je opgenomen die je helpen bij de voorbereiding op je bevalling.

 • Fysiologie van geboorte is de basis van alles wat er gebeurt tijdens de baring.
 • Niet-vorderende baring gaat in op: hoe lang ‘mag’ een baring duren? Wat is normaal en wat niet? En wat kun je doen als je ontsluiting of persfase niet vordert?
 • De (te?) grote baby: inleiden yay of nee? Hierin neem ik je mee wat een grote baby is, wat het mogelijke probleem is en of inleiden de oplossing is.
 • De komende 2 maanden verwacht ik de volgende onderwerpen nog: de (te?) kleine baby, de tweelingzwangerschap en -bevalling, zwangerschapsdiabetes en fluxus (meer dan 1 liter bloedverlies).

Op dit moment staan er een heleboel uitgebreide artikelen op onze Kennisbank waarin we richtlijnen en wetenschappelijke onderzoeken voor je uitpluizen en uitleggen. Elke maand komen daar nieuwe artikelen bij! Met deze kennis kun je zowel je eigen keuzes maken als hierover goed met je zorgverlener in gesprek!
Ben je werkzaam in de geboortezorg? Dan missen er een aantal artikelen die voor jou relevant zijn. Je vindt hier meer informatie over het lidmaatschap voor jou.

Acetylsalicylzuur (aspirine / Ascal)
Afnavelen (doorknippen van de navelstreng)
Badbevalling
Bevallingstrauma
Conditie van de baby tijdens de baring: CTG & doptone
Covid-19 vaccinatie
Dik en zwanger
Foliumzuur of folaat?
Griepvaccinatie
Handicap en zwanger
Herhaalde miskraam
Hyperemesis Gravidarum
Inleiden van de bevalling
Inwendig onderzoek
Kinkhoestvaccinatie
Langdurig gebroken vliezen
Meconiumhoudend vruchtwater
Nageboortetijdperk: afwachten of actief leiden?
Navelstrengomstrengeling
Ongeassisteerde bevalling
Perinatale OCD
Persen: intuïtief of met instructies?
Racisme en discriminatie in de geboortezorg
Rechten en plichten in de geboortezorg
Ruptuur en episiotomie
Sectio (keizersnede)
Serotiniteit (‘over tijd’)
Thuisbevalling
Transinclusieve geboortezorg
VBAC of CBAC: baren na een eerdere keizersnede
Vitamine K
Voedselinfecties
Zwanger bij 40 jaar en ouder
Zwangerschapscholestase

Elke maand is er een live sessie via Zoom met Vroedvrouw Margot, waar je je vragen kunt stellen. Het liefst al vooraf, zodat Margot er vast even in kan duiken, maar je bent ook welkom om tijdens de sessie je vragen te stellen. Misschien snap je iets niet uit een artikel of webinar of misschien wil je iets weten voor je eigen situatie: alle vragen zijn welkom! Je krijgt automatisch een uitnodiging per mail als je lid bent. De sessies worden niet opgenomen om het veilig te houden.

Alle kennis die ik deel bij Vraag de Vroedvrouw is erop gericht om een verloskundig onderwerp van alle kanten te bekijken. Ik leg je uit waarom de richtlijnen zijn zoals ze zijn, wat de onderbouwing is en ik reik je ook andere opties aan. Jij bent geen one size fits all en met deze kennis kun jij je eigen pad bewandelen.

Alhoewel je hier een heleboel informatie kunt vinden die je zéker helpt bij het voorbereiden op je bevalling en kraamtijd, wil ik nog even benadrukken dat een lidmaatschap op Vraag de Vroedvrouw géén zwangerschapscursus is.

Video afspelen
"Wow wat een geweldige informatiebron. Hierdoor voelde ik me echt gesteund in het kiezen wat ik zelf wilde tijdens mijn tweede bevalling. Ik heb je website aan alle (nog niet) zwangeren in mijn omgeving aangeraden. Alle zwangeren van Nederland zouden toegang moeten hebben tot deze informatie. Ga zo door!"
Laura
Zwangere

Ontmoet het team

Wie is Margot? En wie is nog meer allemaal betrokken bij Vraag de Vroedvrouw?

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Kijk of deze hier tussen staat. Zo niet, neem gerust contact met ons op.