Vraag de VroedVrouwen

Vraag de Vroedvrouw® begon met alleen Margot, maar al snel kreeg zij hulp van een aantal geweldige vrouwen!

Marleen - Manager & eindredacteur

Ik redigeer alle artikelen én probeer alle ideeën Vraag de Vroedvrouw® als manager in goede banen te leiden. Hoe stoffig het ook klinkt; ik vind het heel tof om wetenschappelijk onderzoek begrijpelijk te maken voor iedereen! En over bevallen kan ik de hele dag praten; dus dit is mijn droombaan!

Simone - Rechterhand

Ik houd van het buitenleven, maar ik vind de geboortezorg ook fascinerend! Met enige doula-ervaring is het dan ook fijn en leerzaam een onderdeel uit te maken van Vraag de Vroedvrouw®. Ik houd me bezig met de klantenservice en doe van alles achter de schermen. Tevens het zusje van de grote baas Margot.

Loes - Linkerhand

Voor mijn masterscriptie van de studie Culturele Antropologie in 2022 ben ik 9 maanden lang gedoken in het Nederlandse geboortezorgsysteem waardoor ik in contact kwam met Margot en Vraag de Vroedvrouw® en een compleet nieuwe passie ontstond. Hoewel ik na mijn afstuderen ben gaan werken als stewardess om veel van de wereld te kunnen zien, wist ik niet hoe snel ik moest reageren toen er een vacature bij Vraag de Vroedvrouw® open stond. Zo tof! Nu kan ik mijn twee grootste allergrootste passies, reizen en de geboortezorg, gewoon combineren!

Charlotte - Schrijver

Ik heb mijn eigen praktijk als familieopsteller, maar ben van oorsprong tekstschrijver. Bij Vraag de Vroedvrouw® leer ik alles over bevallen, iets waarvan ik hoop dat ik dit zelf ooit mee mag maken. Hoe bruut is het vrouwelijk lijf?! Ik vind het een voorrecht om indirect bij te dragen aan dat vrouwen autonome keuzes kunnen maken en in hun kracht staan. Hoe cliché het ook klinkt: vrouwen die in hun kracht staan, zijn forces to be reckoned with!

Marlous - Masterclass master & schrijver

Ik ben van oorsprong antropoloog en altijd nieuwsgierig naar het 'waarom' van dingen die we doen. Bij Vraag de Vroedvrouw kan ik mijn liefde voor de geboortezorg kwijt. Als schrijver en door onze toffe masterclassreeks voor geboortewerkers te organiseren en modereren. Daarin leer ik elke keer weer wat nieuws; van onze sprekers en van jullie als fijne deelnemers!

Monique - Inhoudelijk redacteur

Ik studeerde ooit biologie en wetenschapscommunicatie en vond in 2021 mijn passie: doula en zwangerschapscursus docent. De vaardigheden uit mijn studies en mijn interesse in bevallen kan ik nu heerlijk kwijt bij vraagdevroedvrouw door alle artikelen nog een keer kritisch na te kijken en aan te vullen. Zo zijn jullie gegarandeerd van volledige en juiste artikelen!

Christianne - Marketeer

Na twee bevallingen weet ik het zeker: ik gun alle vrouwen regie en rust in het hele proces rondom de zwangerschap. Als online marketing- en communicatiestrateeg streef ik ernaar dat de boodschap van Vraag de Vroedvrouw® zo goed en eerlijk mogelijk bij jou binnenkomt.

Atelier Mayura - Vormgeving

Naast het werk als danseres heeft Loura (rechts) zichzelf ontwikkeld op het gebied van creative design. Josephine (links) werkt inmiddels als stewardess en reist de hele wereld over. We hebben beide een grote passie voor reizen, natuur en kunst. Nu hebben we ons bedrijf Atelier Mayura waarbij we zwangerschapsgerelateerde producten ontwikkelen en verkopen. En o.a. met veel plezier de illustraties en vormgeving verzorgen bij vraag de vroedvrouw!

Vaste schrijvers

Nadine - Schrijver

Werkzaam als eerstelijns verloskundige. Het begeleiden van (aanstaande) ouders in een bijzondere periode in hun leven voelt voor mij als een groot voorrecht. Het schrijven bij Vraag de Vroedvrouw® is daarnaast een geweldige aanvulling op mijn werk. Het is een verrijking van mijn eigen kennis waardoor ik (aanstaande) ouders die ik begeleid kan ondersteunen in het maken van weloverwogen keuzes in hun proces van zwangerschap en geboorte. Ik hoop door mijn werkzaamheden voor Vraag de Vroedvrouw® daarnaast nog meer mensen blij te kunnen maken met complete informatie!

Annemieke - Schrijver

Als freelance journalist schrijf ik al 15 jaar over alles rondom zwangerschap, bevallen en opvoeden. Sinds 2016 combineer ik dat met het werk als doula, eerst in mijn eigen praktijk Tamelijk briljant (want dat is het vrouwenlijf), en sinds juni 2022 als klinisch doula in het Amsterdam UMC. Daarom is het schrijven voor VdV zo gaaf - eindelijk kan ik mijn grote professionele liefdes weer combineren.

Sanne - Schrijver

Werkzaam als obstetrie verpleegkundige en verpleegkundig onderzoeker. Door het schrijven voor Vraag de Vroedvrouw®, een initiatief waar ik 100% achter sta, lever ik graag mijn bijdrage aan het verbeteren van de geboortezorg. Zo zorgen we er samen voor dat keuzes die je als zwangere en/of zorgverlener maakt, je zo goed geïnformeerd mogelijk kunt maken.

Jiery - Schrijver

Van oorsprong bioloog, nu student verloskunde. Voor beide geldt: zolang het goed gaat, laat je de natuur haar gang gaan. Na drie kinderen en twee opleidingen heeft de natuur van geboorte nog steeds raadsels voor me. Nog zoveel te ontdekken!

Het verhaal van Vroedvrouw Margot

Wat is het verhaal van Vroedvrouw Margot?

Over Vraag de Vroedvrouw

Hoe is Vraag de Vroedvrouw ontstaan? En wil je meer weten over onze visie?