Vragen?

Baring stuitligging

Meestgestelde vragen

Hieronder vind je de meestgestelde vragen, zodat je snel de informatie kunt vinden die je nodig hebt. Als je het antwoord op jouw vraag niet kunt vinden, scroll dan naar beneden om ons een bericht te sturen.

Autonoom bevallen Vraag de Vroedvrouw

Vraag de Vroedvrouw

Vraag de Vroedvrouw is ontstaan op Instagram, waar ik (Margot) elke week vragen beantwoord van zwangeren en geboortewerkers. En dat is uitgegroeid tot deze website: een plek waarbij wij medische kennis bieden, voor menselijke zorg. Met wetenschappelijk onderbouwde artikelen, masterclasses en nog veel ideeën voor heel veel meer! Lees hier meer over Vraag de Vroedvrouw.

De vroedvrouw achter deze website ben ik: Margot van Dijk! Maar het schrijven van de artikelen, maken van de masterclasses, onderhouden van de website en alles wat erbij komt kijken, werd mij al snel te veel. Dus gelukkig werken er meerdere geweldige vrouwen mee aan Vraag de Vroedvrouw. Kijk hier wie er allemaal aan meewerken!

Voor allebei!

De artikelen zijn voor allebei.

 • Ze zijn zo uitgebreid en duiken zover in alle wetenschappelijke onderzoeken, dat een zorgverlener of andere geboortewerker hier alle antwoorden uit haalt en ook haar/zijn cliënten verder kan helpen.
 • Zwangeren kunnen in de artikelen alle informatie vinden om zich voor te bereiden op de baring, of om verdiepende informatie te vinden over een bepaald onderwerp die voor hun eigen situatie van toepassing is.

De maandelijkse masterclasses zijn specifiek voor zorgverleners en andere geboortewerkers. En de scholing Fysiologische baring & Niet-vorderende baring is ook gericht op zorgverleners.

Maar er zijn nu ook webinars voor zwangeren

Ja! Elke maand gaat Margot live bij het Vragen(v)uur en kan je al je vragen stellen. 

Via Instagram @vraagdevroedvrouw kun je op maandag vragen stellen en gaat Margot af en toe live over een verloskundig onderwerp. 

Check daarnaast ook onze blogs voor meer informatie over andere verloskundige onderwerpen buiten de artikelen om.

Wat fijn dat je tevreden bent! Via deze link kun jij je review achterlaten. Bedankt! 

Wat jammer! We horen graag van je waarom je ontevreden bent, laat het ons weten via het contactformulier of mail naar info@vraagdevroedvrouw.nl.

Veelgestelde vragen

Kennisbank

De Kennisbank is het klaslokaal van Vraag de Vroedvrouw. Hier vind je uitgebreide informatie over alles rondom kinderwens, zwangerschap, baring, kraamtijd en het geboortezorgsysteem, in de vorm van artikelen en masterclasses. Als je lid wordt van Vraag de Vroedvrouw krijg je toegang tot de Kennisbank. 

Op dit moment staan er meer dan 40 artikelen op de kennisbank. Via deze pagina kun je alle artikelen die nu beschikbaar zijn en binnenkort beschikbaar komen per thema bekijken. 

Snel opzoek naar een artikel? Via de zoekbalk kun je het artikel makkelijk en snel zoeken. 

Via deze pagina kun je alle artikelen die nu beschikbaar zijn en binnenkort beschikbaar komen per thema bekijken. 

De artikelen die nu op de Kennisbank staan, worden ook nog aangevuld met audio en video. Maandelijks komen daar nieuwe onderwerpen bij. Mis je een onderwerp? Stuur ons gerust een mailtje

Als je lid bent, ontvang je automatisch een mail wanneer we een nieuw artikel of webinar plaatsen. Als je geen lid bent, blijf je op de hoogte door middel van de kekke 😉 nieuwsbrief. Je schrijft je daarvoor in, helemaal onderaan deze pagina.

Daar is het maandelijkse live Vragen(v)uur voor! Elke maand de ruimte om al je vragen aan mij te stellen. 

En, elke maandag kan je op Instagram bij @vraagdevroedvrouw jouw vragen insturen voor de Vraag de Vroedvrouwronde.

Vraag de Vroedvrouw Masterclasses

Masterclasses

De masterclasses zijn vooral gericht op verloskundigen, verpleegkundigen, artsen, kraamverzorgenden, doula’s, zwangerschapscursusdocenten en studenten. Maar je bent zeker ook welkom als je je verder wilt verdiepen in de geboortezorg!

Twaalf maanden lang krijg je elke maand toegang tot een masterclass. Een masterclass duurt ongeveer anderhalf uur, waarin er ook ruimte is om vragen te stellen. Mocht je er niet bij kunnen zijn, dan kun je het later terugkijken én achteraf krijg je nog tips voor verdieping.

Daarnaast kom je als je lid bent van Vraag de Vroedvrouw in aanmerking voor accreditatiepunten bij KCKZ, V&VN, NVOG, KNOV en NBVD.

Dat hebben wij helemaal voor jullie pér beroepsgroep uitgedacht en uitgelegd. Lees hier alles over de accreditatiepunten

Ja dit is mogelijk! Als je alle masterclasses hebt gezien ontvang je na de reeks een certificaat met bewijs van deelname. Vragen hierover? Mail dan naar info@vraagdevroedvrouw.nl 

Dat kan! In de Kennisbank staan alle masterclasses op een rijtje. De masterclasses van 2024 kan je (terug)kijken voor accreditatiepunten

 

Wat vervelend! Soms gaat het niet zoals we willen. Gelukkig kun je altijd registreren voor de masterclass via de agenda. Klik op de knop ‘Registreren’ en vul je naam & e-mailadres in.

Dat kan! Stuur ons even een mail naar info@vraagdevroedvrouw.nl waarin je laat weten of je per maand of voor het hele jaar wilt betalen, dan regelen we het voor je.

Lidmaatschap Vraag de Vroedvrouw

Lidmaatschap

Je lidmaatschap loopt automatisch door. Je krijgt bij een jaarlidmaatschap een mail ongeveer een maand vóór de verlengingsdatum met de mogelijkheid tot opzeggen.

Zorgverleners hebben 4 keuzes:

 1. Het grote lidmaatschap met alle artikelen, maandelijks Vragen(v)uur, maandelijkse live masterclass én de mogelijkheid tot het terugkijken van ruim 30 masterclasses.
 2. Dit lidmaatschap is ook als praktijk aan te schaffen: je ontvangt dan €50 korting per verloskundige.
 3. Het kleine lidmaatschap geeft toegang tot alle artikelen en het maandelijkse Vragen(v)uur.
 4. De scholing Fysiologische baring & Niet-vorderende baring staat los van de Kennisbank en is een e-learning voor zorgverleners, waar je levenslang toegang tot hebt.

Zwangeren hebben 1 keus:

Waarbij je toegang hebt tot alle (voor zwangeren relevante) artikelen, een aantal webinars én een maandelijks live Vragen(v)uur. Lees hier meer!

Ja, dat is mogelijk bij een upgrade naar een groter abonnement. 

Een upgrade naar een groter abonnement kan worden gedaan door het grote abonnement via de normale manier op de website aan te schaffen. De kosten van het abonnement wordt pro rata berekend. Dit betekent dat je alleen betaalt voor het verschil in kosten voor de resterende periode van je huidige abonnementsperiode. 

Super leuk dat je lid wilt worden! 

Ben je zorgverlener of andere geboortewerker? Klik dan hier voor het aanbod.

Ben je zwanger? Klik dan hier voor het aanbod. 

 

Opzeggen kan via de website. Ga naar mijn account, vervolgens naar abonnementen en klik op annuleren. Vervolgens staat er in afwachting van annuleren totdat je abonnement daadwerkelijk verlopen is. Hierna zie je de knop heractiveren voor als je weer lid wilt worden. 

Het opzeggen van je abonnement is mogelijk tot 1 dag voordat je abonnement wordt verlengd. 

Ga naar www.vraagdevroedvrouw.nl. Rechts bovenin zie je de optie ‘Inloggen‘, daar klik je op. Zodra je bent ingelogd, kan je in de Kennisbank alles zien waar je toegang tot hebt!

Student verloskunde

Studenten

Dat kan! Je kunt kiezen:

 1. Voor €250 (of €25 per maand) krijg jij als student toegang tot de Kennisbank met artikelen, de live masterclasses,  het maandelijkse Vragen(v)uur én je kunt 30 masterclasses terugkijken. Regel hier je lidmaatschap, en vergeet niet in de opmerkingen jouw studentnummer & studentenmail toe te voegen.
 2. Of kies voor het kleine lidmaatschap en krijg toegang tot alle artikelen en het maandelijkse Vragen(v)uur.

De studentenkorting geldt alleen voor studenten Verloskunde, Verpleegkunde en Geneeskunde, tenzij anders afgesproken met jouw opleider (met doula-opleidingen BiA, In Bloei en Doulaopleiding Holos hebben wij hierover afspraken).

auteursrecht Vraag de Vroedvrouw

Auteursrecht

Ja en nee. Gebruik absoluut de informatie van de site in gesprek met jouw zorgverlener of cliënt. Stukjes tekst, een gemaakte foto van een masterclass of toffe inzichten die je hebt opgedaan mag je absoluut delen op sociale media. Vergeet niet @vroedvrouwmargot of @vraagdevroedvrouw te taggen!

De volledige teksten, illustraties, audio en video vallen onder auteursrecht. Je mag dit niet zonder toestemming van ons op je website of social media delen of op een andere manier openbaar gebruiken. In de disclaimer en de algemene voorwaarden staat dit verder beschreven.

Twijfel je? Mail dan even.

Alle informatie hier is zorgvuldig geschreven en onderbouwd met wetenschappelijke onderzoeken. Het kan natuurlijk zijn dat we dezelfde informatie/bron anders interpreteren. Of misschien heb jij een bron die iets anders laat zien. Neem even contact met ons op via het contactformulier of stuur een mail naar info@vraagdevroedvrouw.nl.

We staan altijd open voor feedback! Fijn als je je bron erbij vermeldt.

Vraag de Vroedvrouw contact

Account en betalingen

Ja! Hiervoor ga je naar je account en klik je op ‘bestellingen‘. Hierna krijg je de optie om je bestelling te bekijken en een factuur te downloaden. 

Voor zwangeren kost een lidmaatschap €24 per maand.

Voor zorgverleners / geboortewerkers kost een lidmaatschap (inclusief toegang tot de masterclasses): €45 per maand of € 450 per jaar, het kleine lidmaatschap is €225 per jaar. Kijk hier voor meer informatie.

Daarnaast is het voor geboortewerkers mogelijk een praktijkaccount aan te schaffen. Hiervoor betaal je €400 per jaar per persoon (dus €50,- pp korting!)

Studenten in opleiding tot verloskundige, verpleegkundige of arts krijgen korting! Regel hier jouw lidmaatschap (en vergeet niet in de opmerkingen jouw studentnummer & studentmail te vermelden). Studenten van de AVAG kunnen dit indienen bij de opleiding.

Alle mensen die meewerken aan Vraag de Vroedvrouw (het team, de schrijvers, de experts van de masterclasses) worden eerlijk betaald voor alle uren die ze werken. We steken veel tijd en energie om alle wetenschappelijke artikelen te verzamelen, elzen, interpreteren en om te zetten in begrijpelijke, laagdrempelige artikelen voor jou.

De meeste onderwerpen kosten in totaal zo’n 40 tot 80 uur, inclusief eindredactie. We geloven dat de waarde van deze informatie zo goed is, dat we een heel eerlijke prijs vragen voor ons lidmaatschap.

Wil je eerst even aankijken of een lidmaatschap bij Vraag de Vroedvrouw iets voor je is? Het is ook mogelijk om voor 1 maand een gratis lidmaatschap aan te schaffen. Hierbij krijg je:

 • Toegang tot (bijna) alle samenvattingen
 • Toegang tot het volledige artikel van Serotiniteit
 • Toegang tot de webinar Fysiologie van de Geboorte

Neem zeker ook een kijken op mijn Instagrampagina of lees mijn nieuwsbrief voor heel veel gratis informatie!

Leuk dat je overweegt om lid te worden bij ons! Bij Vraag de Vroedvrouw begrijpen we dat niet iedereen in dezelfde financiële situatie zit. 

Maak je geen zorgen als je budget wat krapper is. Stuur ons gerust een mailtje, dan kijken we samen naar wat mogelijk is. Mailen kan naar: info@vraagdevroedvrouw.nl 

Neem ook eens een kijkje op onze donatiepagina. Daar zie je hoe jouw bijdrage, groot of klein, ons helpt om waardevolle kennis en diensten te blijven aanbieden.

Wat geweldig! Met behulp van deze donaties krijgen mensen die het niet kunnen betalen, toegang tot de verloskundige & wetenschappelijke informatie op Vraag de Vroedvrouw®.

Inmiddels hebben al vele mensen met een kleiner budget een abonnement gekregen dankzij jullie donaties!

Via deze link kun je een donatie doen. 

Vraag de Vroedvrouw vragen

Websiteproblemen

Check eerst even of je ingelogd bent, het lijkt na aankoop alsof je ingelogd blijft, maar je moet opnieuw inloggen. Heb je een probleem met het inloggen? Mail ons dan even.

Ben je wel ingelogd en lukt het niet, laat het ons even weten (via info@vraagdevroedvrouw.nl of het contactformulier), dan maken we het zo snel mogelijk voor je in orde!

Probeer dan eens in te loggen via deze link. Doet deze het ook niet? Je kunt proberen je cache te verwijderen. Zie hier hoe dat moet. Als het dan nog steeds niet werkt, mail dan naar info@vraagdevroedvrouw.nl, dan gaan we je helpen!

Werkt je wachtwoord niet meer? Of ben je je gebruikersnaam vergeten? Je kunt je wachtwoord resetten. Mocht je dan alsnog geen link in je inbox krijgen, mail dan naar info@vraagdevroedvrouw.nl en dan gaan we je helpen!

Contact

Je vragen over een specifiek onderwerp kun je onderaan het desbetreffende artikel stellen. Ook aanvullingen kun je daar kwijt.

De antwoorden op de meest gestelde vragen vind je hierboven.

Mocht dat niet voldoende zijn of heb je een andere vraag, dan kun je via dit formulier een bericht sturen. Je krijgt binnen 4 werkdagen reactie.

Elke maandag vindt Vraag de Vroedvrouw plaats op Instagram op het account @vroedvrouwmargot. Je kunt daar ook je vraag indienen; de antwoorden worden (anoniem) gedeeld.

Wil je meer weten over Margot? Kijk dan op www.vroedvrouwmargot.nl.