Klantenservice

Lidmaatschap1

Abonnement

Alle jaarlidmaatschappen die tussen 1 oktober 2022 en 31 december 2022 zijn afgesloten zijn geldig tot en met 31 december 2023. Je ontvangt voor verloop een mail met de mogelijkheid om te verlengen.

Heb jij je lidmaatschap na 9 januari 2023 afgesloten? Dan loopt je lidmaatschap automatisch door. Je krijgt wel mail vóór de verlengingsdatum met de mogelijkheid tot opzeggen.

Het lidmaatschap voor de Academie + masterclasses is speciaal gemaakt voor geboortewerkers! Je kunt kiezen tussen twee soorten lidmaatschappen: een individueel account of een praktijkaccount voor álle verloskundigen in jouw praktijk.

Als geboortewerker heb je toegang tot alle artikelen (die ook echt voor geboortewerkers zijn geschreven) en maandelijkse masterclasses over de geboortezorg. Daarnaast kun je alle masterclasses terugkijken die tot nu toe zijn geweest. Lees hier meer!

Het lidmaatschap voor de Academie met toegang tot de artikelen is perfect voor zwangeren die zich willen verdiepen in verschillende onderwerpen rondom zwangerschap, baring of kraamtijd. Bovendien zijn er drie zeer leerzame webinars beschikbaar. Lees hier meer!

Yes leuk! Je kunt hier kiezen welk abonnement bij je past. 

Ga naar www.vraagdevroedvrouw.nl. Bovenin zie je de optie ‘Inloggen op de Academie‘, daar klik je op. Je wordt dan naar academie.vraagdevroedvrouw.nl doorverwezen. Zodra je hebt ingelogd, kun je de artikelen lezen die onder de categorieën staan.

Lidmaatschap gekocht ná 8 januari 2023:

  • Het maandlidmaatschap voor zwangeren is maandelijks opzegbaar. Het 9-maandenlidmaatschap voor zwangeren loopt automatisch af.
  • Het jaarlidmaatschap voor geboortewerkers is jaarlijks opzegbaar, alsook het jaarlidmaatschap in 12 termijnen.

Lidmaatschap gekocht vóór 9 januari 2023:

  • Het maandlidmaatschap voor zwangeren is maandelijks opzegbaar.
  • Het jaarlidmaatschap voor zowel zwangeren als geboortewerkers loopt automatisch af na een jaar. Je krijgt ongeveer een week van tevoren bericht dat het afloopt en kunt dan kiezen of je opnieuw een lidmaatschap wilt aanschaffen.

Opzeggen kan in de Academie. Ga naar mijn account, vervolgens naar abonnementen en klik op annuleren. Vervolgens staat er in afwachting van annuleren totdat je abonnement daadwerkelijk verlopen is. Hierna zie je de knop heractiveren voor als je weer lid wilt worden.

Account en betalingen1

Account en betalingen

Een algemene factuur kan je vinden in jouw account. Ga naar ‘Bestellingen’ en klik dan op ‘Factuur’.

Voor een factuur om in te dienen bij je zorgverzekering kun je ons mailen: info@vraagdevroedvrouw.nl. Vermeld dan je naam, adres, geboortedatum, en factuurnummer zoals deze in in je account staat. Wij maken dan een passende factuur.

Voor zwangeren: 19 euro per maand of 149 voor 9 maanden.

Voor geboortewerkers (inclusief toegang tot de masterclasses): 45 euro per maand of 450 euro per jaar. Kijk hier voor meer informatie.

Studenten in opleiding tot verloskundige, verpleegkundige of arts krijgen korting! Stuur een mail naar info@vraagdevroedvrouw.nl (met bewijs dat je in opleiding bent). Je betaalt dan €250,- voor een jaar. Studenten van de AVAG kunnen dit indienen bij de opleiding.

Alle mensen die meewerken aan Vraag de Vroedvrouw (schrijvers, studenten, etc.) worden eerlijk betaald voor alle uren die ze werken. We steken veel tijd en energie om alle wetenschappelijke artikelen te verzamelen, elzen, interpreteren en om te zetten in begrijpelijke, laagdrempelige artikelen voor jou.

De meeste onderwerpen kosten in totaal zo’n 40 tot 80 uur, inclusief eindredactie. We geloven dat de waarde van deze informatie zo goed is, dat we een heel eerlijke prijs vragen voor ons abonnement.

Neem zeker ook een kijken op mijn Instagrampagina of lees mijn nieuwsbrief voor heel veel gratis informatie!

Artikelen1

Academie

De Academie is het klaslokaal van Vraag de Vroedvrouw! Hier vind je uitgebreide informatie over alles rondom kinderwens, zwangerschap, baring, kraamtijd en het geboortezorgsysteem, in de vorm van artikelen en masterclasses. Als je lid wordt van Vraag de Vroedvrouw krijg je toegang tot de Academie!

Daar vind je alles wat jij hebt aangekocht! Dus bijvoorbeeld de artikelen van Vraag de Vroedvrouw, en/of de masterclassreeks over de geboortezorg, en/of een losse masterclass (zoals fysiologie van geboorte).

Vraag de Vroedvrouw is de ‘voorpagina’ van de academie. In de Academie kun je alle artikelen en masterclasses vinden, als je bent ingelogd. Je ziet als je bent ingelogd bovenin de optie ‘mijn account’ staan voor meer informatie over je bestellingen, abonnementen, facturen en je persoonsgegevens.

Kijk per onderwerp, bovenin via de menubalk, welke artikelen momenteel op de Academie te lezen zijn én welke binnenkort online komen.

De artikelen die nu op de Academie staan, worden ook nog aangevuld met audio en video. Maandelijks komen daar nieuwe onderwerpen bij. Mis je een onderwerp? Stuur ons gerust een mailtje.

  • Kinderwens: bevallingstrauma, gezond zwanger worden, herhaalde (ge)miskraam, fertiliteitstraject.

  • Zwangerschap: anemie, angststoornis, bewegen/sporten, depressie, diabetes mellitus, GBS, geboorteplan, hyperemesis gravidarum, hypertensieve aandoeningen (hypertensiepre-eclampsieHELLP), de grote baby (LGA), de kleine baby (SGA), onder/overgewicht, rhesus c en D, seksueel trauma, stuitligging, tweelingzwangerschap, uitgerekende datum, verliesgeboorte, vitamine D, voeding, zwangerschapsdiabetes, zwangerschap > 40 jaar.

  • Baring: afwijkende stand (bijvoorbeeld sterrenkijker), baringshoudingen, fluxus, hechten (van de ruptuur of knip), immature geboorte, inleiding, inwendig onderzoek, de knip, oxytocine (lichaamseigen en synthetisch), navelstrengprolaps, niet vorderende ontsluiting, niet vorderende persfase, premature geboorte, schouderdystociesectio, stuitbevalling, (sub)totaalruptuur, thuisbevalling, tweelingbevalling, vastzittende placenta, vbac, verliesgeboorte.

  • Kraamtijd: de eerste 1000 dagen, glucosecontroles, hechting met je kind, OCD, pijnbeleving bij baby, polycytemiepostpartum depressie, postpartum psychose.

  • Geboortezorg: autonomie en regie, de dood in de geboortezorg, hoe bouwen we aan een gezondere geboortezorg, hoe maak je een keuze, interpreteren van risico’s, obstetrisch geweld, racisme in de geboortezorg, verwijzingen in Nederland, zorgvraag buiten de richtlijnen. 

Als je lid wordt van de nieuwsbrief, dan ontvang je maandelijks een mail waarin de nieuwste onderwerpen genoemd worden. Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!

Bij elk artikel kan je onderaan de pagina jouw vraag stellen! Margot zal daarop reageren.

En, elke maandag kan je op Instagram bij @vroedvrouwmargot jouw vragen insturen voor de Vraag de Vroedvrouwronde.

Masterclasses1

Masterclasses

Twaalf maanden lang krijg je elke maand toegang tot een masterclass. Een masterclass duurt ongeveer anderhalf uur, waarin er ook ruimte is om vragen te stellen. Mocht je er niet bij kunnen zijn, dan kun je het later terugkijken én achteraf krijg je nog tips voor verdieping.

Deze masterclasses zijn vooral gericht op verloskundigen, verpleegkundigen, artsen, kraamverzorgenden, doula’s, zwangerschapscursusdocenten en studenten. Maar je bent zeker ook welkom als je je verder wilt verdiepen in de geboortezorg!

Accreditatiepunten bij KCKZ, V&VN, NVOG, KNOV en NBVD.

Na de laatste masterclass van de reeks (14 dec 2023) heb je beperkte tijd om het accreditatieformulier op de academie in te vullen. Op basis hiervan dienen wij punten voor jou in bij je beroepsvereniging. Het formulier is vindbaar in 'mijn academie', 'masterclasses voor geboortewerkers', 'accreditatieformulier'.

Dat kan! Via de agenda kun je de links naar de verschillende masterclasses vinden van de reeks over de geboortezorg. Hiervoor moet je wel een lidmaatschap hebben.

Wat vervelend! Soms gaat het niet zoals we willen. Gelukkig kun je altijd registreren voor de masterclass via de agenda. Klik op de knop ‘Registreren’ en vul je naam & e-mailadres in.

Dat kan! Stuur ons even een mail naar info@vraagdevroedvrouw.nl waarin je laat weten of je per maand of voor het hele jaar wilt betalen, dan regelen we het voor je.

Student lidmaatschap1

Studenten

Dat kan! Voor 250 euro krijg jij als student toegang tot de Academie, met artikelen én de masterclassreeks over de geboortezorg. Mail hiervoor even naar info@vraagdevroedvrouw.nl (met bewijs dat je in opleiding bent). Studenten van de AVAG kunnen dit declareren bij hun opleiding.

De studentenkorting geldt alleen voor studenten Verloskunde, Verpleegkunde en Geneeskunde, tenzij anders afgesproken met jouw opleider (met doula-opleidingen BiA en In Bloei hebben wij hierover afspraken).

Auteursrecht1

Auteursrecht

Ja en nee. Gebruik absoluut de informatie van de site in gesprek met jouw zorgverlener of cliënt. Stukjes tekst, een gemaakte foto van een masterclass of toffe inzichten die je hebt opgedaan mag je absoluut delen op sociale media. Vergeet niet @vroedvrouwmargot te taggen!

De volledige teksten, illustraties, audio en video vallen onder auteursrecht. Je mag dit niet zonder toestemming van ons op je website of social media delen of op een andere manier openbaar gebruiken. In de disclaimer en de algemene voorwaarden staat dit verder beschreven.

Twijfel je? Mail dan even.

Alle informatie hier is zorgvuldig geschreven en onderbouwd met wetenschappelijke onderzoeken. Het kan natuurlijk zijn dat we dezelfde informatie/bron anders interpreteren. Of misschien heb jij een bron die iets anders laat zien. Neem even contact met ons op via het contactformulier of stuur een mail naar info@vraagdevroedvrouw.nl.

We staan altijd open voor feedback! Fijn als je je bron erbij vermeldt.

Website problemen1

Websiteproblemen

Check eerst even of je ingelogd bent, het lijkt na aankoop alsof je ingelogd blijft, maar je moet opnieuw inloggen. Heb je een probleem met het inloggen? Mail ons dan even.

Ben je wel ingelogd en lukt het niet, laat het ons even weten (via info@vraagdevroedvrouw.nl of het contactformulier), dan maken we het zo snel mogelijk voor je in orde!

Probeer dan eens in te loggen via de Academie. Doet deze het ook niet? Je kunt proberen je cache te verwijderen. Zie hier hoe dat moet. Als het dan nog steeds niet werkt, mail dan naar info@vraagdevroedvrouw.nl, dan gaan we je helpen!

Werkt je wachtwoord niet meer? Of ben je je gebruikersnaam vergeten? Je kunt je wachtwoord resetten. Mocht je dan alsnog geen link in je inbox krijgen, mail dan naar info@vraagdevroedvrouw.nl en dan gaan we je helpen!

Logo-voor-filmpje-e1640714331944

Vraag de Vroedvrouw

Goeie vraag! Vraag de Vroedvrouw is ontstaan op Instagram, waar ik (Margot) elke week vragen beantwoord van zwangeren en geboortewerkers. En dat is uitgegroeid tot deze website: een plek waarbij wij medische kennis bieden, voor menselijke zorg. Met wetenschappelijk onderbouwde artikelen, masterclasses en nog veel ideeën voor heel veel meer! Lees hier mee over Vraag de Vroedvrouw.

De vroedvrouw achter deze website ben ik: Margot van Dijk! Maar het schrijven van de artikelen, maken van de masterclasses, onderhouden van de website en alles wat erbij komt kijken, werd mij al snel te veel. Dus gelukkig werken er meerdere geweldige vrouwen mee aan Vraag de Vroedvrouw. Kijk hier wie er allemaal aan meewerken!

Voor allebei! De artikelen zijn voor allebei. Ze zijn zo uitgebreid en duiken zover in alle wetenschappelijke onderzoeken, dat een geboortewerker hier alle antwoorden uit haalt en ook haar/zijn cliënten verder kan helpen. Zwangeren kunnen in de artikelen alle informatie vinden om zich voor te bereiden op de baring, of om verdiepende informatie te vinden over een bepaald onderwerp die voor hun eigen situatie van toepassing is.

De reeks masterclasses over het geboortesysteem zijn specifiek voor geboortewerkers. En de masterclass Fysiologie van geboorte & niet-vorderende ontsluiting is ook gericht op geboortewerkers.

Maar er is nu ook een masterclass voor zwangeren: de fysiologie van geboorte! Ben je zwanger en word je lid van de Academie? Ga dan eerst [die masterclass] kijken.

Ja! Via Instagram @vroedvrouwmargot kun je op maandag vragen stellen en gaat Margot af en toe live over een verloskundig onderwerp. Margot biedt zelf nog andere diensten aan, dit kun je vinden op haar website www.vroedvrouwmargot.nl.

En check ook onze blog.

Leuk! Op onze pagina ´Samenwerkingen´ vind je alle nodige informatie.

Wat fijn, dankjewel. Wil je je review hier achterlaten?

Wat jammer! We horen graag van je waarom je ontevreden bent, laat het ons weten via het contactformulier of mail naar info@vraagdevroedvrouw.nl.