Autonoom baren met Vraag de Vroedvrouw

Welkom kraamverzorgende

Jouw kracht als kraamverzorgende is het bieden van afgestemde zorg aan moeder en kind.

Ik verwonder me telkens weer over de genialiteit van baren. In de huidige verloskunde is er vaak veel focus op richtlijnen en protocollen en is de werkdruk hoog, waardoor we de moeder en haar baby uit het oog verliezen.

Vraag de Vroedvrouw is ontstaan vanuit mijn liefde voor & de visie op ons vak én mijn zorgen om de (eerstelijns) verloskunde. In twee jaar tijd is dit uitgegroeid tot de plek waar verloskundige onderwerpen echt van álle kanten worden belicht, gericht op de Nederlandse situatie en richtlijnen. Daarnaast is er ook ruimte voor jouw inbreng en vragen.

Kijk met een fysiologische en kritische blik verder dan wat je leerde op je opleiding

Met de kennis en inspiratie die je hier opdoet:

  • kun jij je cliënt volledig informeren;
  • zorg op maat bieden. Dit is niet alleen fijn voor je cliënt, maar zorgt ook voor meer voldoening en diepgang in je werk;
  • En – niet geheel onbelangrijk – kun je ervaren dat je bij lange na niet de enige bent die een positieve verandering in de geboortezorg wenst!
  • Extra leuk: het overkoepelende thema van de masterclasses van 2024 is ‘postpartum‘, dus zeker interessant voor jou als kraamverzorgende!
Kraamverzorgende bijscholing cursus

Lidmaatschap
jaar / 12 termijnen

Vraag de Vroedvrouw Kennisbank
450 per jaar
  • 40 artikelen met wetenschappelijke onderbouwing
  • Elke maand een live masterclass
  • Alle masterclasses terugkijken
  • Accreditatiepunten voor één persoon
  • Maandelijks live vragen(v)uur met Margot
  • 50% korting op alle andere producten van Vraag de Vroedvrouw
  • Toegang tot online scholing Fysiologische baring & niet-vorderende baring
Favoriet

Fysiologische en niet-vorderende baring

Online scholing
399 Levenslang* toegang
  • 6,5 uur aan video's in eigen tijd en op eigen tempo te volgen
  • Toegang tot 6 artikelen en 1 masterclass
  • 2 zeer uitgebreide naslagwerken
  • Livesessies in oktober
  • Accreditatie aanvraag KNOV / KCKZ / NBVD / V&VN loopt
  • Levenslang* toegang (*zolang Vraag de Vroedvrouw bestaat)
  • Lidmaatschap (artikelen & masterclasses)
5/5

Wat anderen zeggen over Vraag de Vroedvrouw...

Lisa"Een bredere visie ontwikkeld"
Lees verder
Ik ben nu een paar maanden lid van Vraag de Vroedvrouw en ik volg ook de masterclasses. Margot duikt echt ontzettend de diepte in om ons van zeer waardevolle informatie te voorzien en weet dit ook nog eens op een hele leuke en begrijpelijke wijze over te brengen. Wat ik vooral zou waardevol vind, is dat ik door de masterclasses bepaalde vraagstukken/onderwerpen echt door meerdere brillen leer bekijken en hierdoor al een veel bredere visie heb ontwikkeld. Enorm dankbaar voor jouw kennis en kunde, Margot!
Maria (Kraamverzorgende)"Steeds weer eyeopeners"
Lees verder
Al 25 jaar ervaring in de zorg hebben en toch steeds weer eyeopeners en nieuwe dingen leren van Margot.. Echt TE GEK om de masterclasses te volgen!
Annemiek"Met elke klik verdere verdieping"
Lees verder
Wat een geweldige bron van informatie, zo blij mee! Toegankelijk voor zwangeren en geboortewerkers. Wil je meer weten, dan krijg je met elke klik verdere verdieping. Er zit zoveel liefde, aandacht en toewijding in. Onlangs de eerste masterclass gedaan en nu sta ik dus áán. Waarschuwing: je gaat allerlei boeken kopen om nog meer te leren en alles dat je dacht te weten, wordt ondersteboven en binnenstebuiten gekeerd.
Anoniem"Mijn eigen visie ontwikkelen en verbeteren"
Lees verder
Ik werk nu een jaar als vlk en wil je heel graag zeggen dat ik ontzettend veel heb aan je insta/vdvv academie! Het helpt me zó om als startende verloskundige mijn eigen visie op veel relevante onderwerpen in ons vak te ontwikkelen en waar regelmatig nodig: te verbeteren. Naast dat je artikelen etc. mij praktische dingen leren, leer ik vooral een kritische houding van je! Dat laatste is me nog het meest dierbaar: ik vraag me vaker af waarom we doen wat we doen bij bepaalde protocollen en dat is denk ik precies wat we nodig hebben in de geboortezorg!
Anoniem"Een stuk verdieping die ik mis in de reguliere scholingen"
Lees verder
Ben erg blij met mijn lidmaatschap. Ik ben kraamverzorgende, maar werk sinds begin dit jaar nog alleen als partus assistent. Jouw artikelen en masterclasses bieden mij echt een stuk verdieping die ik mis in de reguliere scholingen voor de Kraamzorg. Een kraamverzorgende/partusassistent met meer kennis van de fysiologie is mijns inziens van meerwaarde voor de eerstelijns geboortezorg.
Vorige
Volgende
Vraag de Vroedvrouw Zwangerschap

Wat houdt het lidmaatschap van Vraag de Vroedvrouw in?

Er zijn 12 externe experts die in 2024 een masterclass geven voor Vraag de Vroedvrouw! Het overkoepelend thema is dit jaar ‘postpartum‘, met als focus: hoe bieden we zorg op maat in verschillende situaties?

Indien je er niet live bij kunt zijn, kun je het altijd terugkijken.

Hechtingsplan – Lonneke van Houten, verloskundige / therapeutisch coach
Matrescentie – Karianne van Vliet, GZ-psycholoog
Impact van vroeggeboorte op postpartumperiode – Ilona Slomp en Lindy Prins, directeur Veer-Krachtige Ouders, gezinshulpverlener, ervaringsdeskundige
Perinatale OCD – Fleur Leijen, angstgeboortecoach & doula
Cyclus in de postpartumperiode – Iris Verstappen, hormonaal gezondheidscoach, medisch antropoloog, expert vrouwenstudies en orthomoleculair therapeut
Herstel na een miskraam – Madelon van Uffelen, verloskundige en miskraamdeskundige
Slaap van de baby in het vierde trimester – Anouk van Nuffel, slaapexpert
Rouw in de postpartumperiode – Laurina Cerredo, (rouw)doula
Nasleep na HELLP en pre-eclampsie – Emma Janssen en Joske van der Weg, Queen of hearts, onderzoeker en ervaringsdeskundige
Preverbale logopedie & voeden van een baby – Maaske Treurniet, preverbaal logopedist, taal- en spraakpatholoog, onderzoeker, lactatiekundige en docent
Plezierig voeden – Nike Mencke, lactatiekundige IBCLC, IMH generalist, mindfulnesstrainer, (voormalig) verloskundige

 

Er staan inmiddels 26 masterclasses op de Kennisbank van Vraag de Vroedvrouw, die je terug kunt kijken. Welke masterclasses dit zijn, kun je hier zien.

Er staan ruim 30 artikelen op de Kennisbank van Vraag de Vroedvrouw. In deze artikelen hebben we (ik en mijn team) de wetenschappelijke onderzoeken uitgeplozen, zodat jij dat niet meer hoeft te doen. De basis van de artikelen is:

  • Wat is het probleem?
  • Wat is het beleid? Wat zegt de richtlijn en waarom?
  • Wat is de wetenschappelijke onderbouwing hiervan?
  • Zijn er alternatieve mogelijkheden?
  • Wat is de ervaring van vrouwen?

Je vindt hier over welke onderwerpen we een artikel hebben geschreven. Elke maand komen er nieuwe artikelen bij.

Kom je ergens niet uit, vind je het lastig om iets te vinden of wil je een casus (anoniem) bespreken? Elke maand hou ik een live vragen(v)uur. Je kunt je vragen van tevoren indienen, ik zoek het graag voor je uit. Het wordt niet opgenomen (zodat het een veilige plek blijft), dus om het antwoord te horen dien je live aanwezig te zijn.

De masterclasses zijn geaccrediteerd door de KCKZ. Als je alle masterclasses kijkt (kan zowel live als later terugkijken), krijg je 16 punten. Je hebt hiervoor tot en met 1 januari 2025.

Je kunt je zwangere cliënten ook verwijzen naar Vraag de Vroedvrouw. Zij hebben de mogelijkheid om een maand gratis lid te zijn, waarbij ze de samenvattingen van de artikelen kunnen lezen en het webinar Fysiologie van geboorte kunnen kijken. Als ze zich verder willen verdiepen en lid willen worden, krijgen ze toegang tot alle artikelen en heb ik een aantal toffe webinars voor hen klaarstaan (oa over niet-vorderende baring, zwangerschapsdiabetes, de kleine en de grote baby, tweelingzwangerschap & -bevalling).

Wat houdt de scholing Fysiologische en niet-vorderende baring in?

Video afspelen
'' Margot duikt diep en met passie in verschillende onderwerpen en durft kritisch te zijn, ook naar zichzelf. Dat schept vertrouwen en maakt dat ik haar artikelen en masterclasses graag als bron raadpleeg. ''
Vraag de Vroedvrouw logo
Eva
Geboortewerker

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Kijk of deze hier tussen staat. Zo niet, neem gerust contact met ons op.