Het Vraag de Vroedvrouw-team

Vraag de Vroedvrouw® begon met alleen Margot, maar al snel kreeg zij hulp van een aantal geweldige vrouwen!

Simone

Simone van Dijk

Ik houd van het buitenleven, maar ik vind de geboortezorg ook fascinerend! Als zeer parttime doula is het dan ook fijn en leerzaam een onderdeel uit te maken van Vraag de Vroedvrouw®. Ik houd me bezig met de klantenservice en doe van alles achter de schermen. Tevens het zusje van de grote baas Margot.

Marleen

Marleen Claas

Manager & eindredacteur | marleen@vraagdevroedvrouw.nl

Ik redigeer alle artikelen én probeer alle ideeën Vraag de Vroedvrouw® als manager in goede banen te leiden.

Hoe stoffig het ook klinkt; ik vind het heel tof om wetenschappelijk onderzoek begrijpelijk te maken voor iedereen! En over bevallen kan ik de hele dag praten; dus dit is mijn droombaan!

Foto Marlous Vraag de Vroedvrouw

Marlous van der Waal

Schrijver en moderator masterclasses

Van oorsprong antropoloog en altijd nieuwsgierig naar het ‘waarom’ van de dingen die we doen. Als beleidsmaker op zoek naar ruimte in de veelheid aan richtlijnen en protocollen. Nu verloskundige in opleiding en gefascineerd door dit prachtige vak. Bij Vraag de Vroedvrouw mag ik bijdragen aan de artikelen binnen de academie en modereer ik de maandelijkse masterclasses.

Foto Nadine Vraag de Vroedvrouw Klein

Nadine Achtereekte

Schrijver

In 2019 ben ik gestart met de opleiding verloskunde. Ik ben ontzettend gepassioneerd dat ik mag leren over dit prachtige vak. De verloskunde staat nooit stil en daarom ben ik voortdurend bezig met het verbreden van mijn kennis en visie, zo ook hier bij Vraag de Vroedvrouw®.

Sanne

Sanne Drost-Goossens

Schrijver

Werkzaam als obstetrie verpleegkundige en verpleegkundig onderzoeker. Door het schrijven voor Vraag de Vroedvrouw®, een initiatief waar ik 100% achter sta, lever ik graag mijn bijdrage aan het verbeteren van de geboortezorg. Zo zorgen we er samen voor dat keuzes die je als zwangere en/of zorgverlener maakt, je zo goed geïnformeerd mogelijk kunt maken.

Jiery Vraag de Vroedvrouw

Jiery van Roon

Schrijver

Van oorsprong bioloog, nu student verloskunde. Voor beide geldt: zolang het goed gaat, laat je de natuur haar gang gaan. Na drie kinderen en twee opleidingen heeft de natuur van geboorte nog steeds raadsels voor me. Nog zoveel te ontdekken!

Profielfoto's rond (2)

Annemieke Verbeek

Schrijver

Als freelance journalist schrijf ik al 15 jaar over alles rondom zwangerschap, bevallen en opvoeden. Sinds 2016 combineer ik dat met het werk als doula, eerst in mijn eigen praktijk Tamelijk briljant (want dat is het vrouwenlijf), en sinds juni 2022 als klinisch doula in het Amsterdam UMC. Daarom is het schrijven voor VdV zo gaaf - eindelijk kan ik mijn grote professionele liefdes weer combineren.
Florine Vraag de Vroedvrouw

Florine

Schrijver

Met de geboorte van mijn dochter baarde ik ook een ontembare fascinatie voor het geboorteproces. Normaliter schrijf ik als freelance schrijver en hoofdredacteur van een magazine vooral over wonen in een bus of ons leven als nomadisch gezin, maar hier mag ik los gaan op mijn nieuwste passie: alles (pril) ouderschap!

Josephine en Loura / Atelier Mayura

Josephine en Loura /Atelier Mayura

Illustraties

In 2010 leerde we elkaar kennen tijdens onze studie aan de Rotterdamse Dans Academie, we raakte al gauw bevriend. Na onze studie gingen we aan de slag in het werkveld als danseressen en dansdocenten. Naast het werk als danseres ontwikkelde Loura zichzelf op het gebied van creative design. Josephine werkt inmiddels als stewardess en reist de hele wereld over. We hebben beide een grote passie voor reizen, natuur en kunst. Kleine dingen in het leven zoals een goed boek, liefdevolle mensen om ons heen of lekkere muziek zijn dagelijkse inspiratie bronnen.

Nu hebben we ons bedrijf Atelier Mayura waarbij we zwangerschapsgerelateerde producten ontwikkelen en verkopen. En o.a. met veel plezier de illustraties en vormgeving verzorgen bij vraag de vroedvrouw!

Biancavanderaalstfotografie-0295

Christianne Holwerda-Bolt

Online marketing- en communicatiestrateeg

Na twee bevallingen weet ik het zeker: ik gun alle vrouwen regie en rust in het hele proces rondom de zwangerschap. Als online marketing- en communicatiestrateeg streef ik ernaar dat de boodschap van Vraag de Vroedvrouw® zo goed en eerlijk mogelijk bij jou binnenkomt.