Over Vraag de Vroedvrouw

Afbeelding van Margot die met een modelbekken laat zien hoe een baby geboren wordt.

Vraag de Vroedvrouw is begonnen op Instagram, waar ik als Vroedvrouw Margot elke maandag vragen van zwangeren, ouders, zorgverleners en andere geboortewerkers beantwoord. Lees meer over mijn achtergrond en reis als vroedvrouw!

Mijn ideale geboortezorg

In mijn ideale geboortezorg heeft de zwangere de regie. Zij wordt daarin bijgestaan door een zorgverlener die haar kent, die haar (indien gewenst) volledig informeert en die haar respecteert in haar autonome keuzes. In deze geboortezorg werken verloskundigen, artsen, verpleegkundigen, kraamverzorgenden en doula’s in een veilige en respectvolle sfeer met elkaar samen. In deze geboortezorg staat naast autonomie van de zwangere, ook de fysiologie van zwangerschap, baring en kraamtijd in elke setting centraal.

Samen bouwen

Er moet nog veel veranderen voordat we hier zijn, maar ik heb hoop. Ik wil met jullie bouwen aan een gezondere geboortezorg, door met Vraag de Vroedvrouw kennis te delen, prikkelende vragen te stellen en licht te schijnen op moeilijke zaken. Kom meer te weten over de geweldige vrouwen die meewerken aan Vraag de Vroedvrouw!