Voedselinfecties

Zwangere vrouwen worden vaak gewaarschuwd voor bepaalde voedingsmiddelen, omdat die een kans op voedselinfecties geven. Tijdens de zwangerschap werkt een deel van het immuunsysteem minder goed. Dit is belangrijk, omdat het voorkomt dat het lichaam de baby niet afstoot. Wel zorgt het verminderde immuunsysteem ervoor dat zwangere vrouwen wat vatbaarder zijn voor voedselinfecties.

De vier belangrijkste voedselinfecties tijdens de zwangerschap zijn toxoplasmose, listeriose, E. coli-infectie en salmonellose. Wat zijn de symptomen en mogelijke gevolgen van deze infecties? Hoe kan besmetting ontstaan en hoe groot is de kans daarop? Wat zijn de mogelijkheden om het te voorkomen of te behandelen? In dit artikel beantwoorden we deze en meer vragen.

Onderwerpen ´Voedselinfecties´

  • Wat is een voedselinfectie?
  • Zijn er mogelijk nadelen aan het opvolgen van alle voedseladviezen?
  • Wat zijn de algemene adviezen voor voedselveiligheid?
  • Wat is toxoplasmose?
  • Wat is listeriose?
  • Wat is E. coli?
  • Wat is salmonellose?
  • Bij welke voedingsmiddelen moet je extra opletten?
VdVVoedselinfecties rond