Herhaalde miskraam

43

Ongeveer 10-15% van de zwangerschappen eindigt in een miskraam en 1-3% van de stellen krijgt te maken met herhaalde miskraam (RCOG, 2011, ESHRE, 2017, NVOG, 2007). De definitie van herhaalde miskraam wisselt per onderzoek, waardoor de percentages van herhaalde miskramen uiteenlopen. In dit artikel gaan we uit van de definitie: twee of meer miskramen. Wat kan de oorzaak zijn van meerdere miskramen? Wat kun je er mogelijk aan onderzoeken? In hoeverre is het Nederlandse beleid (uitgaande van bestaande richtlijnen) up-to-date? In dit artikel geven we antwoord op deze en meer vragen.

Onderwerpen bij ´Herhaalde miskraam´

  • Wat is een miskraam?
  • Wat is de definitie van een herhaalde miskraam?
  • Wat zijn mogelijke oorzaken van een herhaaldelijke miskraam

 

Alles lezen en leren over de herhaalde miskraam? Log hieronder in om toegang te krijgen tot het artikel of word lid van onze Academie.