Fysiologie van geboorte

Hier vind je de webinar Fysiologie van geboorte. In ruim een uur neem ik jou mee in het geniale proces van geboorte geven! Deze webinar geeft jou en jouw partner een hele mooie basis om je verder te gaan onderzoeken wat jíj graag wilt bij jouw bevalling.

De ideale bevalling?

Belangrijk om te weten: er is GEEN ideale manier van bevallen! De fysiologie van geboorte gaat niet over hoe vrouwen ‘horen’ te bevallen, maar over welke processen er allemaal gebeuren bij een bevalling. Want niet alleen het lijf is bezig bij een bevalling (weeën, ontsluiting, persen enzovoorts), ook de hersenen en hormonen werken mee om de baby op geboren te laten worden!

Bij deze webinar focus ik me op het fysieke, het mentale én het emotionele aspect van bevallen.

Webinar Fysiologie van geboorte
Voor zwangeren én partners

Wat ga je allemaal leren?

Ik leg uit:

  • Dat er maar liefst 10 (!) fases zijn tijdens de bevalling
  • Dat niet alleen oxytocine (knuffelhormoon) & endorfine (gelukshormoon) belangrijk zijn bij een bevalling, maar juist ook adrenaline (stresshormoon)
  • Wat er precies tijdens een wee gebeurt
  • Hoe je ervoor zorgt dat een pijnprikkel zo min mogelijk pijn doet

En nog meer praktische tips!

44